Dag 35; Dinsdag 8 oktober van Kaapstad naar Constantia
9 oktober 2024 - Constantia, Zuid-Afrika
Vandaag verlaten we Kaapstad en gaan we naar Constantia.
We komen zo langzaamaan aan het einde van onze reis. We verkassen nog 1 laatste keer maar daarvoor hoeven we niet zo ver meer te reizen; Constantia ligt nog geen half uurtje verwijderd van Seapoint in Kaapstad. We ontbijten eerst even op ons gemakje in ons appartement. Daarna pakken we onze spullen weer bij elkaar. De volgende keer dat we weer inpakken zal de laatste keer zijn. Nu komt het nog niet zo precies in welke tas of koffer iets gaat; donderdag is dat een ander verhaal want dan moeten we natuurlijk het gewicht goed verdelen.
Als we zover klaar zijn bellen we een Uber en die is er snel; eigenlijk alle keren dat we een Uber nemen zijn ze snel. Alles past er makkelijk in en off we go... Zodra we het centrum verlaten hebben wordt het almaar groener en rustiger om ons heen. Constantia is dan ook een prestigieuze buitenwijk van Kaapstad en o.a. bekend van haar wijnen. Er zijn ook wat bekende inwoners; de zoon van Margaret Thatcher en de broer van Prinses Diana hebben hier gewoond. Nou en wij gaan hier ook - heel even maar- wonen.
Toen we onze reis samenstelden was voor ons direct wel duidelijk dat de laatste dagen van de reis in de rust afgesloten moesten worden. Die ervaring hebben we tijdens onze Amerika rondreis opgedaan. Je hebt gewoon even tijd nodig om alle indrukken een plaatsje te geven en alles nog eens de revue te laten passeren. Zo'n reisverslag bijhouden en eens naar het begin terugbladeren helpt dan natuurlijk ook. We hadden dus bewust een rustige plek uitgezocht en een luxe onderkomen geboekt voor de laatste dagen.
Overigens hebben we veel verschillende onderkomens gehad; van game (wild)resorts, een tent, guesthouses, appartementen, hotels en nu dus een villa. Alles heeft haar charme en er zijn er zeker die we altijd zullen onthouden.
Iets rond 11.00 uur komen we aan in Villa Lion View Luxury retreat.
Die naam heeft het omdat het op de berg Lions head uitkijkt maar dan vanuit de andere kant van de berg dan je vanuit Kaapstad zag. We zien er overigens nog steeds niet echt een leeuw in maar dat terzijde. We zijn dus wat vroeg maar worden direct warm ontvangen. De kamer is nog niet klaar en dat is ook niet wat we verwacht hadden aangezien we eigenlijk pas vanaf 14.00 uur kunnen inchecken. Maar daar passen ze direct een mouw aan en gaan in de 6e versnelling om het alsnog in orde te maken. Wij vermaken ons in de tussentijd prima in de gezamenlijke lounge van dit verblijf en dat is helemaal geen straf. We worden voorzien van een cappuccino en genieten van het uitzicht en de rust die hier heerst en wat een stijlvol ingerichte villa is dit zeg!
Een half uurtje later krijgen we al de sleutel van onze kamer en gaat de medewerker ons voor naar een werkelijk prachtige kamer en dito badkamer. Wow! Nou hier kunnen wij ons doel voor de komende paar dagen prima halen. Hij laat ons de overige ruimten zien en dan blijkt dat wij ook nog een hele woonkamer/lounge/keuken en dakterras boven ons ter beschikking hebben. Het moet niet gekker worden.
Maar dat wordt het wel want dat is voor onszelf om te gebruiken aangezien er geen andere gasten zijn die dat deel mogen gebruiken.
En dan is er nog een infiniti pool, een fitnessruimte, een sauna, een massage behandelkamer en alles is echt prachtig ingericht. Wat een heerlijke afsluiting van onze reis.
Het wolkendek trekt inmiddels wat open en dat nodigt ons uit om lekker een middagje te luieren aan het zwembad.
Goed insmeren dat wel want de Afrikaanse zon is heet en mijn huid is nog hartstikke licht en gevoelig. We ploffen neer op de bedjes aan het zwembad met onze e-readers; pffffff wat een heerlijk moment.
We nemen tussendoor een lichte salade en nemen er een glaasje witte wijn bij van wijn estate Groot Constantia.
Nadat ik terugkom van een toiletbezoekje en mijn handen ingesmeerd had met een handlotion die daar stond herkent Ron direct het luchtje daarvan. Daar hadden we een massage mee gehad bij het Drosdy hotel in Graaff-Reinet. Ik noem Ron ook wel eens gekscherend de neus; niet te verwarren met die andere neus die een heel ander carrièrepad heeft gekozen. Ron herkent geuren snel en weet ze vaak ook weer te koppelen aan zo'n beleving. Hij zou zomaar parfumeur kunnen worden. We blikken nog even terug op die behandeling en besluiten dat we ons dat morgen ook nog een keer gunnen. Onderweg had ik al een salon gezien die met dat betreffende merk werkt dus er zit er 1 in de buurt. Het lukt ons om daar morgen een behandeling voor ons beiden te reserveren. Dan hebben we morgenvroeg mooi tijd om even in Constantia rond te kijken en daarna te relaxen bij zo'n behandeling.
Lekker vooruitzicht. Als we ons even opfrissen voor het avondeten zien we dat in onze badkamer ook allemaal producten van dat merk staan; Afrologica; wat een verwennerij. We lopen via de gang naar de voorzijde van de villa en passeren wat kunstwerken. we leggen ze even vast;

het 1e doek doet ons denken aan Gonda die in dezelfde stijl nu doende is en daar prachtige kunstwerken van maakt
Even wachten op Uber
We eten even een hapje bij een Italiaans restaurant en dat smaakt heerlijk. Echt zo'n onverwacht pareltje dat je dan weer ontdekt in zo'n stadje.
We bestellen er een passend wijntje bij; Altydgedacht. Een verwijzing naar Esther die altijd al dacht dat ons deze reis zou bekoren
We klinken de glazen met een tekst die deze reis al heel wat keren voorbij is gekomen; "Salute, de groeten en dat we maar lekker niets moeten!". Dat laatste zal binnenkort veranderen maar nu houden we er nog even aan vast.
Om ons heen horen we verschillende talen maar de meeste bewoners in Zuid-Afrika spreken goed Engels. Wij vragen ons vervolgens af of ons Engels ook vooruit zou zijn gegaan de afgelopen weken. Ik geef aan dat we ons prima redden maar dat het natuurlijk nog steeds houtje-touwtje Engels is hetgeen Ron direct vertaalt naar "woodje- roopje Englisch" en we liggen direct blauw van het lachen. Het begin is er en voor degenen die weten hoe goed ik ben met spreekwoorden en gezegden; in het Engels zijn ze nog grappiger kan ik je wel vertellen. Hoe dan ook we hebben weer enorm gelachen om onszelf... het zal de wijn zijn geweest..
Het was een heerlijke dag en een heerlijke avond in Constantia
Bij terugkomst was ons bedje al teruggeslagen, lag er een chocolaatje naast het bed, stonden er flesjes water klaar, waren de gordijnen al gesloten en had men op de TV een rustgevend kunstwerk geprojecteerd. Nu nog iemand vinden die dat thuis ook regelt..