Dag 27; Maandag 30 september een flinke wandeling en uitgebreide lunch
1 oktober 2024 - Kaapstad, Zuid-Afrika
Vanochtend hebben we heel rustig aan gedaan. Kennelijk hebben we daar allebei toch wat behoefte aan na de enerverende reis die we achter de rug hebben. Dat terwijl Kaapstad nou niet direct ee stad is om het rustig aan te doen. Er is veel te zien en te beleven. Maar we volgen ons eigen tempo en behoefte; we hbeben tenslotte vakantie.
Eind van de ochtend zijn we in onze wandelboots gestapt en zijn we naar de wijk Sea Point gewandeld langs de kustweg. De zee is nog steeds wild en de vraag is ook of die uberhaupt wel eens rustig aan land zal komen hier. We zullen het snel genoeg weten want vanaf vanmiddag wordt het beter weer.
Ron's horloge geeft weer een berichtje dat we onze Vespa hebben achtergelaten. We hadden de tracker van de Vespa in onze koffer gedaan en steeds als we een paar meter van onze koffer zijn krijgen we dit bericht. We moesten er in het begin steeds om lachen, nu wachten we als het ware steeds op het moment dat we het seintje weer krijgen. Dat gaan we straks als we weer thuis zijn vast missen.
We komen onderweg langs de tidal pool die we vanuit ons balkon kunnen zien. Dat is een soort afgebakend zwembad in zee dat omheind is met rotsen. Hierdoor ontstaat een soort natuurlijk zwembad met water uit de zee. Nu is de tidal pool (letterlijk; getijde zwembad) leeg.
Langs Camps Bay en Clifton Bay staan flinke villa's en dikke auto's en we ontdekken ook mooie beeldende kunst bij een woning:
Onze wandeling is ruim 7 kilometer en dan zijn we ook wel toe aan de lunch; het is tenslotte al 13.30 uur. We komen uit bij La Perla; een autentiek Italiaans restaurant waar de tijd heeft stilgestaan. Er hangen lampen die je al sinds de jaren '70 niet meer kunt kopen en de obers zijn nog van ruim wat jaartjes daarvoor. Echte Italiaanse druktemakers van over de 70 die de tent hier runnen. Ooit zijn ze hier een restaurant gestart en omdat het succesvol was hebben ze alles gelaten zoals het was. Het heeft wel wat; het klassieke italiaanse interieur en de obers die hier precies in passen.
Het contrast is in Kaapstad groot. Dat geld voor arm en rijk maar ook voor oude gebouwen vs supermoderne en dus ook voor restaurants. Alles is hier in deze stad te vinden, het gaat er maar net om waar je op dat moment zin in hebt. We nemen uitgebreid de tijd na onze wandeling en bestellen een goede fles wijn van een van de wijnhuizen waar we zijn geweest.
We genieten van een antipasta en een primo gang maar daarna kan er ook alleen nog maar een toetje bij en die delen we. De ober komt de laatste wijn uit de fles inschenken en als ik mijn glas afgedekt houd als teken dat mijn glas niet meer geschonken hoeft te worden, hoor ik de man met donkere stem en een blik van " I've been ther" tegen Ron zeggen; ' you must finisch the race alone my man' . Een mooie uitspraak die helemaal op z'n plaats is in deze setting. Heerlijk zo'n klein momentje waarop alles op z'n plaats valt.
Het eten wat over is laat ik verpakken om mee te nemen. Dat is in dit land heel gewoon en je raakt er ook aan gewend. Eigenlijk zou je dit ook in een zuinig land als Nederland verwachten maar dit is in NL nog steeds vrij ongebruikelijk. Als we hier in Zuid-Afrika iets noemenswaardigs over houden geven we het in de buurt van restaurant vaak direct af aan iemand die er blij mee is en dus we laten de canneloni inpakken. Rijk en arm is hier soms in your face. Even voorbij het restaurant treffen we al iemand die wel van Italiaans houdt en dus eet die vandaag ook weer wat warms. De man is er helemaal gelukkig mee en bedankt ons en steekt zijn duim omhoog.
We wandelen nu in de buurt van waar we vanaf woensdag naar toe gaan dus we nemen even een kijkje waar we dan moeten zijn. Dat ziet er allemaal prima uit en we zien dat de supermarkt in de buurt is. We hebben dan een appartement dus dan lopen we er ' sochtends waarschijnlijk even uit voor een ontbijtje maar dan kunnen we dus ook makkelijk een keer een joghurtje ' thuis' doen; even een tandje minder met de ontbijtjes. We lopen nog wat rond in de omgeving en bestellen dan een ubertje om weer terug naar ons hotel te gaan.