Dag 8; Woensdag 11 september; dagje relaxen

12 september 2024 - Hluluwe, Zuid-Afrika

We hebben wederom heerlijk geslapen in de luxe tent en worden zonder wekker relaxed wakker. De vogels rondom ons zijn ons al voorgegaan en hebben er al een heel orkest op zitten. Nooit beseft dat er zoveel verschillende fluitjes zijn; je kunt er vast een studie naar doen en op afstuderen. 1 fluitgeluid had een repeterend ritme maar terwijl ik dat dacht besefte ik dat het ook zomaar een wekker vanuit een andere tent geweest kan zijn. Anderen gaan immers ook al vroeg op pad voor een game-drive. Na een douche midden in de natuur gaan we richting restaurant voor een ontbijtje. Het is er rustig als we aankomen; slechts 1 ander stel zit te ontbijten dus ik denk inderdaad dat het een wekker was die ik gehoord heb.

Het personeel is uiterst vriendelijk hier en alles gaat op een gemoedelijk tempo. We zitten op het terras met uitkijk over de tuin; wat een rust en wat een luxe dat we dit kunnen doen. We spotten de zeer zeldzame Zuid-Afrikaanse blacktailcat op ons terras ; ff een foto maken natuurlijk.

papagaai plantpapagaai bloemzuid afrikaanse blacktail cat

We zijn nu een week in Zuid-Afrika en we vermaken ons prima. Als het continentaal ontbijt in volledigheid uitgestald is besluiten we er maar eens rustig de tijd voor te nemen en een uurtje later zitten we er nog. Je komt hier wel echt tot rust. Nog een leuke tip om vliegen uit je koffiemelk te houden; een leuk netje met kraaltjes over het kannetje.

afrikaans vliegafweer netje ontbijtje continental falaza resort

De ochtend vordert en we besluiten vandaag niet te gaan wandelen maar gewoon te relaxen. De temperatuur is inmiddels weer opgelopen en we gaan lekker bij het zwembad liggen en lezen verder in onze boeken. Maar eerst nemen we opnieuw een vlog op; rondleiding over het terrein. De vorige keer hadden we niet op de opname knop gedrukt namelijk.

ff aan het zwembad; met desertboots dat dan weer wel

Ik ga ook even bij de spa langs en kan over een half uurtje terecht voor een pedicure. De desertboots gaan uit en 90 minuten en een tingel-tangel muziekje later ben ik helemaal zen en zit er een mooi gellakje op de nagels. Daar hoef ik de komende maand niet veel meer aan te doen en dat is ook weer lekker meegenomen. Ron ligt nog steeds in de tuin en verderop zie ik de neushoorns weer scharrelen. Dat blijft toch een gek beeld maar ook wel heel indrukwekkend. Aan de andere kant is de mens geen natuurlijke vijand of voedsel voor ze, maar toch beter dat een stroomdraadje ze aan de andere kant houdt. Een waterbuffel komt ook voorbij en kauwt erop los. In de tuin zelf loopt ook van alles rond; zo wandelen hier red duikers rond en ik moet door de kleur van de vacht aan Jilles denken. Misschien een mooie bijnaam; Jilles the red duiker. (als ' wraak'  voor die van hem voor mij; willie wortel)

Red duiker

Het is een antiloop soort van nog geen 50 centimeter hoog en eet alleen maar gras en daar heeft ie deze tuin voor uitgezocht.
We liggen even heerlijk te liggen als er een 3-tonig fluitje uit een of ander vogeltje komt; een repeterende melodie; blokfluit-les dag 1 zo schatten we in. Kennelijk heeft hij dat gehoord en voelt hij zich beledigd want hij stopt er abrupt mee.
Rond lunchtijd nemen we een klein hapje en zoeken de lounge op om foto’s te downloaden die we gisteren in het park gemaakt hebben. Filmpjes downloaden is nog steeds een probleem dus dat staat op onze hele korte to-do lijst voor op een volgende locatie. Ook de foto’s gaan traag vandaag; waarschijnlijk omdat er net een groep aangekomen is die ook op de wifi zit.
De middag rolt over in de vroege avond en om 18.00 uur is het hier donker. In de tuin heeft het personeel een kampvuurtje gemaakt en voor de foto gaan we er even zitten; geeft een sfeerplaatje voor thuis. dan is het alweer tijd voor een hapje en we hebben beiden niet zo'n honger dus nemen alleen een pizzaatje en geen 3 gangen diner wat eigenlijk op het menu staat. Dat bleek niet zo'n succes en we hebben het vermoeden dat die zo uit de supermarkt komt. dat kan natuurlijk niet met Italiaanse eigenaren dus als de Guest relations manager langs komt voor een praatje (wat hij iedere dag wel doet overigens)  laten we hem dat ook weten. we hebben allebei maar een half pizzaatje op en daar laten we het voor vanavond ook bij. We lopen nog even een rondje in de prachtige tuin waar ook ' avonds de nodige beestjes in rond scharrelen. de tuin is mooi verlicht en zo stiefelen we op ons gemakje naar onze tent.

kampvuurtje falaza game resort

Morgen reizen we door naar St Lucia; een kustplaats waar we morgenmiddag ook direct met een boot nijlpaarden en krokodillen gaan spotten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo'n fan ben van krokodillen behalve als riempje of tas; dat dan weer wel. Het lijkt me dat ik dat hier maar beter niet kan zeggen want voordat je het weet loopt die krokodil hier rond met een leuke handtas van mij. St Lucia is maar een kleine 60 kilometer hier vandaag. Daar zullen we 2 nachten verblijven. Kunnen we daar even tandenborstels kopen want onze elektrische heeft er de brui aangegeven en laad niet meer op.  Wat zou een krokodil wel niet voor maatje tandenborstel nodig hebben?

1. Rick, Suus & Jilles:
    12 september 2024
    Hé vakantiegangers, ik zal Jilles bijnaam aan hem voorleggen als ie straks uit school komt maar ik kan me voorstellen dat dat een hoop commentaar gaat geven. Jullie zitten echt in een totaal ander wereld. Geniet van het uitje naar de krokodillen maar zorg er wel voor dat het niet jullie laatste wordt.
  2. Willy:
    12 september 2024
    He Suus, het is zeker een andere wereld maar wel leuk om zo weer veel nieuwe dingen te ontdekken. Doe de red duiker de groeten van ons